«Від початку повномасштабного вторгнення, транспортний застосунок «SOCIUM» зазнав низки атак російських хакерів», – розробник

post photo

Ще у 2021 році запрацював транспортний застосунок «SOCIUM», де у режимі онлайн кожен мешканець міг відстежити рух громадського транспорту та графіки руху. Зокрема, у Львові, Львівській та Волинській областях та на автобусних маршрутах загального користування у Стрийській територіальній громаді.

Також починаючи із липня 2022 року, з’явилась можливість оплачувати за проїзд, через застосунок «SOCIUM» на маршрутах Стрийської ОТГ та деяких міжміських та приміських автобусних маршрутах загального користування у Львівській області.

На жаль, у вересні цього року, система застосунку зазнала масованої атаки російських хакерів. Відтак, зловмисники зламали не лише онлайн відображення руху транспорту та систему перегляду графіків, через застосунок «SOCIUM», а й інші декілька сервісів. Серед них: система електронної черги для отримання пільгових карт та кілька транспортних порталів, в тому числі й сайт ЛКП «Львівелектротранс» та інші транспортні сторінки на офіційних порталах ЛОДА та міста Львова.

Станом на сьогодні, ми завершуємо розробку нової версії вищезазначених систем, які відтепер будуть мати значно кращий захист від цих зловмисників.

Ми віримо у нашу перемогу, і тому щоденною працею кожен із нас її наближає на всіх фронтах. Все буде Україна!

Довідково:

З 2021 року мобільний транспортний застосунок «SOCIUM» був розроблений та успішно працював на двох операційних системах:

iOShttps://apps.apple.com/ua/app/socium/id1564915958?l=uk

Androidhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.onesoft.socium

Translate »